Köpvillkor

Nedan hittar ni villkoren för handel med oss (Easthaus AB,559206-4652, nedan Nordhaus)


Köpinformation

För att handla av oss behöver du vara 18 år. Har du fyllt 16 år får du handla hos oss om med godkännande av målsman. Vid handel över internet gäller konsumentköp- och distansavtalslagen. Denna lag skyddar dig som konsument när du handlar på distans.
 spårbart kollinummer
Ni kan läsa mer hos Konsumentverket. Nordhaus.se reserverar sig för förändringar i sortimentet och har rätt att ta bort varor ur sortimentet innan ett köp har gått igenom. Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning av varor.

Orderbekräftelse

En orderbekräftelse skickas ut via mail när du lagt din beställning. I denna finner du uppgifter om vad du köpt med priser samt eventuellt fraktkostnad . Om något inte stämmer med din beställning eller om ni ej fått någon orderbekräftelse ber vid er att kontakta oss snarast.

Priser

Priserna är i svenska kronor. Moms ingår på alla varor med 25%. Samtliga priser visas inklusive moms på hemsidan. Du betalar alltid det pris som visas när din beställning utförs, om du köpt en vara till ett felaktigt pris meddelas du om detta och du får tillbaka dina pengar.

Garanti

Självklart följer vi konsumentköplagen och reklamationer inom 6 månader från inköpsdatum behandlas enligt denna.

Betalning - Klarna Checkout

Nordhaus använder sig av Klarna checkout för betalning. Detta ger dig ett enkelt, flexibelt och tryggt sätt att handla på internet. Ni kan i kassan välja mellan faktura, konto, kort, banköverföring och Klarna Direkt. Ibland kan ni även välja att betala med någon av Klarnas kampanjer som kan variera från tillfälle till tillfälle.

Samtliga fakturor skickas via epost, önskar ni faktura per brev ber vi er att ta kontakt med kundtjänst.

Betalning - Företagsfaktura

Eftersom Klarna Checkout främst är riktat till privatpersoner erbjuder vi företagskunder med organisationsnummer att betala mot en 14-dagars faktura där ni vid beställning förbinder er att betala den faktura som skickas i samband med köpet. Vid försenad betalning tillkommer en påminellseavgift på 60 kr och dröjsmålsränta på 2% per månad + gällande referenseränta.

För att beställa på företagsfaktura mailar ni beställningen, företagsuppgifter samt leveransaddress till oss på order@nordhaus.se. Samtliga fakturor skickas via epost, önskar ni faktura per brev ber vi er att ta kontakt med kundtjänst.

Vi förbehåller oss rätten att vid misstanke om bedrägeri neka betalning mot faktura utan djupare redogörelse.

Leverans till ombud med DHL

När din beställning skickas från oss skickar vi med ett spårbart kollinummer, detta kan ni sedan använda på DHL's hemsida för att spåra ditt paket. Med vårt kostnadsfria fraktalternativ kommer ditt paket till närmast utlämningsställe. Med dörrleverans (199 kr)  kommer paketet direkt till leveransadressen. I det förstnämnda fallet får ni ett sms när paketet anlänt till utlämningsstället. Ni måste kunna visa upp giltig legitimation hos ditt postombud för att hämta ut ditt paket.

Vi erbjuder kostandsfri frakt till utlämningsställe i hela Sverige. Vid val av leverans till dörr debiteras en extra avgift på 199 kr.

Dörrleverans till företag, kommun eller landsting med DHL 199 kr

Väljer ni dörrlevernas till företag kommer er beställning skickas med DHL Paket. DHL kör ut försändelsen helgfria vardagar fram till kl 18.00.

Transportskador

Kontakta oss om ditt paket har skadats på vägen så hjälper vi dig med din reklamation hos fraktbolaget.

Outlösta paket

Om ditt paket inte hämtas ut i tid debiteras du 195 kr för att täcka våra hanteringskostnader.

Ångerrätt

När du handlar hos oss har du ångerrätt enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (DAL 2005:59) som gäller i 14 dagar. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen räknas från den dag du tar emot varan eller en väsentlig del av den. Om avtalet gäller en specialtillverkad vara (med tryck eller en produkt där ni angivit mått i centimeter - det vill säga där ni ej valt standardstorlekar) gäller ej ångerrätten. 

För att ångerrätten ska gälla är du skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den och den får inte användas. Däremot för du försiktigt undersöka varan. Om produkten skadas eller försvinner på grund av vårdslöshet förlorar du ångerrätten.

Ni kan använda Konsumentverkets standardformulär för att utöva ångerrätten på icke specialtillverkade produkter:
http://www.konsumentverket.se/globalassets/publikationer/kontrakt-och-mallar/angerblankett-2015-konsumentverket.pdf

Returvaror skall skickas till följande adress:

Easthaus AB
Lundavägen 56
212 25 Malmö
Sweden

Retur & reklamation

Om produkten inte motsvarar beskrivning, bilder eller om du på annat sätt är missnöjd med ditt köp har du rätt att reklamera produkten. Börja med att skicka ett mail till reklamation@nordhaus.se och beskriv vad som blivit fel, vi kommer tillsammans överens om den bästa lösningen. Det är väldigt viktigt för oss att ni känner er nöjda med ert köp.

Eventuell frakt vid returer och byten bekostas av Nordhaus. Kontakta oss på reklamation@nordhaus.se för returer och byten.

Hantering av personuppgifter

Easthaus AB, orgnr 559206-4652, e-post: info@nordhaus.se, är personuppgiftsansvarig för de uppgifter du som kund lämnar till oss på hemsidan. Uppgifterna används för att vi ska kunna fullgöra våra åtaganden mot dig, exempel att leverera dina beställning, marknadsföringsaktiviteter och erbjudanden anpassade just för dig. För att lyckas med detta kan dina uppgifter behöva samköras med andra register och lämnas till våra samarbetspartners. Som kund har du alltid rätt att efter skriftlig begäran, få information om vilka personuppgifter som vi har registrerat om dig samt hur dessa används. Du har även rätt att begära att vi rättar eller tar bort felaktiga uppgifter om dig. Du kan också när som helst ta tillbaka ditt samtycke till att få erbjudanden och annan markandsföring. När du använder chat eller mail kan personuppgifter som t.ex. telefonnummer, för- och efternamn, adress, e-post, IP-nummer som du själv uppger sparas i syfte att kunna söka i historik. Inga uppgifter kommer att säljas vidare till tredje part.

Vi använder även tjänster från tredje parter vilka i vissa fall använder cookies. Bland annat samarbetar vi med följande företag för att förbättra vår marknadsföring: Facebook och Google. Du kan välja att inte acceptera cookies från tredje part genom att följa någon av dessa länkar:
http://www.youronlinechoices.com/se/dina-val
http://www.networkadvertising.org/choices